ICA Maxi i Skövde nominerade i Årets Kassazon

ICA MAXI Skövde
Nu har finalisterna utsetts i Dagligvarugalan, dagligvarubranschens stora årliga prisgala, arrangerad av tidningen Fri Köpenskap.

Dagligvarugalan är dagligvarubranschens festliga galakväll där duktiga medarbetare uppmärksammas som för branschen framåt.

Finalisterna som har gallrats fram av totalt 20 jurygrupper med kunniga personer som alla har anknytning till branschen. Dagligvarugalan hålls i Blå hallen i Stockholms stadshus den 19 september 2019 med komikern Thomas Järvheden som konferencier.

ICA Maxi Skövde är nominerade i ‘Årets Kassazon’

ICA MAXI Skövde

ICA Maxi Skövde är nominerade i ‘Årets kassazon’ och övriga nominerade är Ica Supermarket Oppeby, Nyköping och Ica Kvantum i Oxelösund. Skövde city news frågade Micke Petersson, ICA-Handlare, Maxi ICA Stormarknad Skövde om hur han ser på saken.

Grattis! Vad tror du tror ligger till grund för nomineringen?
-Vi har strävat efter att bygga en kassazon anpassad för 2019 och förberedd inför hur vi tror betalningssätten kommer utvecklas framöver. De manuella betalningarna minskar hela tiden till förmån för självscannarna så vi tog bort två stycken traditionella kassor och utökade självscanningsområdet till dubbla storleken mot tidigare, berättar Micke Petersson, ICA-Handlare, Maxi ICA Stormarknad Skövde.

-I samband med denna ombyggnad satte vi in ny inredning för varuförsäljningen i kassalinjen där vi tog ett omtag i sortimentet och siktade mot att hitta ett tydligare sortiment – enklare både för kunder och oss, säger Micke.

Total ombyggnad på gång hos ICA Maxi Skövde

Är det andra förbättringar på gång i butiken framöver?
-Ja, vi kommer att bygga om hela butiken under hösten, kassalinjen var första endast första etappen i en total ombyggnad. Vi startade i veckan genom att börja dra de nya kylrören och v 38 startar vi med ombyggnad av de första varuavsnitten och ca 10 veckor senare räknar vi med att vara klara med en ny butik med ny inredning, nya kyldiskar osv.

Lyfter fram sina medarbetare

Något annat som du skulle vilja lyfta fram i samband med artikeln?
-Medarbetarna! Att sätta ny inredning, ny teknik och nya kassadiskar på plats är gjort på några dagar – att drifta det rätt med varupåfyllning, varubeställning, ständiga schemaanpassningar utifrån dagens kundflöde, dagar fyllda av olika utmaningar osv kräver de bästa medarbetarna och det tycker jag vi har nu. Hela kassa/förbutiks-teamet som leds av Marlene tillsammans med Jenni, Catharina, Evelina, Michaela och Sandra gör ett fantastiskt jobb från tidig morgon till sen kväll, 7 dagar i veckan och alla medarbetarna är anledningen till att vi nu är en av finalisterna i årets kassa-zon, berättar Micke stolt.

Dela artikeln: