Höstlovsaktiviteter på Billingen

Höstlovsaktivitet på Billingen i Skövde
Foto: Tobias Andersson/Next Skövde
Skogsmulleriket har blivit en stor favorit bland barnfamiljer från både Skövde och andra kommuner. Sommarens barnteatrar lockade nästan 3000 besökare. Nu är det dags för fler lovaktiviteter.

Familjeaktiviteter vid Billingetrollets grotta

Höstlovsaktivitet på Billingen i Skövde
Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Onsdag-fredag under höstlovet blir det familjeaktiviteter vid Billingetrollets grotta. Klockan 11 startar vi med sagostund vid grottan. Det blir högläsning av den specialskrivna sagan “Pojken och hunden”.

Efteråt ger vi oss ut i skogen och ser om vi kan skymta Billingetrollet. Denna aktivitet passar bäst för barn 5-8 år. Resten av dagarna fram till kl. 14 bjuder vi på naturpyssel vid grottan. Och elden kommer vara tänd så det går fint att ta med matsäck och något att grilla.

Skogsmulleriket

Höstlovsaktivitet på Billingen i Skövde
Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Skogsmulleriket är alla husen öppna precis som vanligt mellan 8 och 20. Följ den tillgänglighetsanpassade slingan på ca 2 km och kika in i husen och utforska omgivningarna. Ladda gärna ner appen och följ med på äventyr.

Billingetrollets trollstig

Vill ni ge er ut på en lite längre vandringstur så finns också Billingetrollets trollstig i området. Det är en vandring på ca 2,5 km på kuperade stigar med aktivitetsstationer. Stämpelkort finns i en låda vid starten och när du gjort alla utmaningar väntar en belöning i Billingetrollets grotta. 

Börja din utflykt redan i stan genom att ta närtrafik upp till berget. Här läser du mer om hur man gör! Den närmsta parkeringen finns annars vid Billingebadet. 

Välkommen på höstlov på Billingen!