Höghöjdsbanesatsning snart verklighet på Billingen

Sugen på att komma över din höjdrädsla och lära känna dig själv i utmanade situationer genom att klättra från en plattform till en annan plattform bland trädtoppar?

Då kommer du att gilla Billingens nya satsning där du har chansen att svinga dig i nät och balansera på vajrar och känna vinden i ansiktet när du kastar dig ut i linbanor.

Hur kom ni på tanken att inleda denna typ av diskussioner?
-Det typ första jag gjorde i våras när jag tog tjänsten som affärsutvecklare var att jaga upp Tamara Christmann Olofsson som är VD på företaget Upzone och boka ett möte på plats för att visa upp och berätta om Billingen, säger Anders Ståhl som är affärsutvecklare hos Skövde kommun och som har fokus på Billingen.

Anders fortsätter:
-Hon gillade det hon såg och hörde och tyckte det skulle innebära stora möjligheter att etablera sig just på Billingen. Vi valde ut ett lämpligt område för parken som det nu söks alla tillstånd som behövs, om det visar sig behövas.

Kompletterar övriga aktiviteter på Billingen

-UpZones äventyrsbana kompletterar det som redan finns på Billingen och tillför mer utmanande äventyr. De minsta har aktivitetsplatsen Äventyren, de lite större har den lättare bikeparken, till våren kommer en mer avancerad pumptrack för ungdomar och nu får alla leksugna oavsett ålder en till plats för roliga stunder, berättar Anders.

Just nu jobbar Skövde kommun för att få fram det som krävs för ett arrendeavtal med UpZone som blir motpart i samarbetet.

Flera företag står i kö för att få investera i Skövde

-Detta är en viktig seger för alla som tror på Billingen och ett mycket tydligt bevis på att det vi gör är rätt. Här kommer en kvalitativ entreprenör som väljer ut just Billingen för att skapa utveckling för sitt bolag. Billingen och Skövdes attraktionskraft ökar och blir samtidigt en roligare plats för alla kommuninvånare. Allt detta utan att Skövde kommun investerar en enda krona i byggnationen, säger Anders Ståhl.