Han är årets Kärndoktor vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde

Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus
Årets Kärndoktor heter Thorbjörn Svensson och är specialistläkare inom radiologi vid Bild och Funktionsmedicin vid Skaraborgs Sjukhus.

– Det här var väldigt överraskande, men jag blev självklart jätteglad. Jag tror jag fick priset eftersom jag försöker vara tillgänglig och tar mig tid att resonera om frågorna och visar att jag vill vara delaktig, säger Thorbjörn Svensson.

Årets Kärndoktor är en utmärkelse som delas ut av AT-läkarna i Skövde till den läkare inom Skaraborgs Sjukhus Skövde som anses vara en god förebild, visat pedagogiska talanger och ärligt engagemang i AT-utbildningarna.

Motiveringen lyder som följer:
”När Tobbes kvittrande gotländska ekar i akutkorridoren vet man att nattjouren är räddad. Varje nattpass vallfärdar han från läkarexpedition till läkarexpedition och önskar god kväll.

Tryggheten själv när man inte kan se skillnad på fekalom, terratom eller kondylom är att det endast är ett samtal bort till vår kära raukande radiolog!”

Priset delades ut vid en ceremoni på Scandic Billingen i Skövde 22 november. Övriga nominerade var: Anna Kovak Mufic, överläkare vuxenpsykiatri, Emilie Eliasson, ST-läkare akutmottagningen, Kalle Petersson, ST-läkare kirurgkliniken, Kenny Brandström, överläkare infektionskliniken.