Grynges ingefära- och rosmarinstekta fläsksida

Stefan Grynge

Stefan Grynge är känt namn inom svensk matkultur. Han har gett ut kokböcker, skrivit mer än 5.000 recept och är en erkänd auktoritet inom matkonsten i Sverige. Denna veckan serveras en helstekt och rimmad fläsksida.

Helstekt ingefära- och rosmarinstekt rimmad fläsksida med rotfrukter och mandelpotatis i buljong

Dela ca 500 g fläsksida på längden. Krydda med rosmarin och ingefära. Stek den rimmade fläsksidan på lökbädd med lite buljong på botten i ca 2 timmar i 175 gradig ugn.

Ta ut steken och slå på ca 8-10 dl uppkokt buljong och 600 g delad mandelpotatis, 200 g skurna morötter, 100 g finskuren gulbeta 50 g skivad palsternacka 50 g tärnad rotselleri. Krydda med grovmalen svartpeppar, rosmarin och ingefära. Det behövs troligen inte något salt.

Bräsera ytterligare 30-40 minuter. Rör om då och då.

Skiva upp fläsksteken och servera i djup tallrik på potatis- och rotsaksbädd i buljong. Smaklig måltid!


Fler recept från Stefan Grynge

Flankstek med purésås och potatisgratäng

Stefan Grynges potatissallad

Vegansk förrättstallrik

Stefan Grynges morotssoppa

Kokta höns med curry på Stefan Grynges vis

Smör- och vitvinsbräserad laxfilé med baba ganoush

Sashimi i kuber

Vem är Stefan Grynge?

Grynge har fått Stora matkulturpriset, utmärkelser för sina gastronomiska insatser och gör ständigt nya recept till sina över 2700 följares glädje på instagram. Han gick i pension för ett tag sedan, men hoppade på arbetsspåret igen med att konsultera inom matkonsten, vilket vi är tacksamma för. Här delar han med sig av ett utvalt recept för Skövde city news läsare varje vecka. Följ Stefan Grynge på instagram här.

Använd gärna delningsknapparna nedan för att sända länken till receptet till dig själv eller en vän.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*