Fastighetspriserna i Skövde i stort sett oförändrade

Bostadsrätt i Skövde
Foto: Roderick Hristov

Svensk Mäklarstatistik har kommit ut med ny statistik. Läs också hur du får ut mest vid försäljning – och vad Skövdeborna efterfrågar mest.

De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter sjunkit marginellt, med -0,5%. Det innebär att man i snitt betalade 17.377 kr per kvadratmeter. För villor var det i stort sett samma sak, ned endast 0,6% vilket gör att man i snitt betalade 22.212 kr per kvadratmeter.

Kommentar av Bratting Mäklarbyrå till statistiken

Varför har prisstatistiken gått ner gällande villor & bostadsrätter?
-Riksbanken har  flaggat för en räntehöjning i december så vi tror att det påverkar och gör marknaden lite osäker. Dock har vi inte märkt skillnad i pris, tvärtom, säger Maria Bratting på Bratting Mäklarbyrå.

Vad tycker husköpare är mest attraktivt när de letar hus i Skövde för tillfället?
-Läget, att det är många rum och gärna att det är renoverat, svarar Maria Bratting.

Finns det någon trend som husköpare ofta frågar efter?
-Folk vill gärna ha trädgård, men det ska vara lättskött. Det ska vara mycket sten och plattor och gärna en automover till gräsmattan.

Vad ska man som säljare tänka på för att få ut så mycket som möjligt vid en försäljning och det bara är två månader kvar tills man ska sälja?
-Det är alltid bra att göra besiktning så man kan åtgärda vissa saker tills man lägger ut det. Att man plockar undan och färdigställer t ex lister som kanske aldrig kommit upp, skruvar fast lösa handtag och sånt, avslutar Maria Bratting från Bratting Mäklarbyrå.