Fastighetsbyggen på gång i Skövde kommun

Skövde kommun hoppas minska underskottet på förskolor genom att bygga nya.

Vad byggs det för något i Skövde just nu? Vi tog bilen en sväng och kollade status på kommunens pågående fastighetsbyggen.

Skövde växer så det knakar. Det är det ingen diskussion om. Det är svårt att befinna sig någonstans där man inte ser ett fastighetsbygge eller vägarbeten som förbereder staden inför framtiden.

Dalvägens förskola
Skövde kommun har ett underskott på förskoleplatser och man hoppas kunna minska trycket. Här kommer finnas plats för 184 förskolebarn och ett storkök.

Kavelbrohallen
Här byggs en fullstor idrottshall med plats för 500 åskådare. Budgeten är satt till 51 miljoner kronor och ska främst användas av Kavelbroskolan och Eriksdalsskolan.

Lärarvägens gruppbostad
Under 2019 planeras Claesborgs fd förskolebyggnad att rivas för att ersättas av en gruppbostad för boende med särskilt servicebehov. Totalt sex lägenheter och gemensamma utrymmen kommer att finnas. Inget foto.

Södra Trängallén 1 åt sektor socialtjänst
Ombyggnad samt renovering av Södra Trängallén 1 åt sektor socialtjänst. Byggnaden kommer att användas som boende för stöd och behandling. Beräknas vara klart februari 2019.