Färgstarka skövdeföretagare vann pris

Skövdeföretagare vann pris - Skövde city news
Foto: Från Färgstark Skövdes instagram.
Isabellestipendiet instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister för att synliggöra kvinnor i byggbranschen. Det var ett målarföretag från Skövde som vann.

Syftet är att synliggöra kvinnor inom byggbranschen

Isabellestipendiet instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister. Med stipendiet vill hon uppmärksamma kvinnor som arbetar inom byggbranschen och uppmuntra fler till att utbilda sig till hantverkare. Genom att synliggöra fler kvinnor vill Isabelle öka jämställdheten inom branschen.

Idag delades Isabellestipendiet ut för nionde året i rad på Bo & Bygg på Stockholmsmässan. Tidigare år har en ensam kvinna tagit emot utmärkelsen medan i år valde initiativtagaren Isabelle McAllister och juryn att dela ut tre stipendier.

– I år har vi haft möjlighet att lyfta tre olika vinnare av Isabellestipendiet som representerar olika delar av förändrings- och jämställdhetsarbetet inom byggbranschen. Vi har perspektivet från arbetsgivarnas sida, från byggolvet och från egenföretagarens synvinkel, säger Isabelle McAllister.

Vann 20.000 kr och blommor

Årets Isabellestipendiater bemöttas av blommor och applåder när juryn läste upp respektive motivering. Stipendiet på 20 000 kronor vardera delades ut till respektive tre vinnare och finansieras av Peab, Bo & Bygg och MVB AB.

Vinnarna från Skövde blev målarduon Fanny Wikerud och Frida Turegård. Priset delades ut på Bo & Bygg-mässan i Stockholm i samarbete med Svensk Byggtjänst.

Färgstark Skövdes motivering för priset

Denna färgstarka målarduo vill inspirera andra till att följa sina drömmar och genom sitt Instagramkonto visar de upp en annan sida av byggbranschen. De bryter normer genom att våga satsa på sig själva och publicera sådant som inte förväntas av kvinnor, hantverkare eller egenföretagare. Därför är Frida Turegård och Fanny Wikerud två förebilder inom branschen och mer än värda att få 2019 års Isabellestipendium.”