Familjemusikalen Trazan & Banarne till Skövde

Trazan och Banarne till Arena Skövde
Pressbild, Mikael Eriksson, Rithuset.
Det är Nassim Al Fakir och Christian Åkesson som får det ärofyllda uppdraget att spela huvudrollerna i familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt som kommer till Arena Skövde i höst.

Lasse Åberg fyller 80 år i år, samtidigt som hans band Electric Banana Band med Janne Schaffer i spetsen firar 40 år. Dessa två jubileum firas med familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt.

Barnprogrammet Trazan & Banarne sändes första gången i jullovsmorgon 1976. Balla Trazan Apansson och polarn Banarne i Kojan blev snabbt kidsens och hela Sveriges favoriter och idag är Trazan & Banarne ett av Sveriges genom tiderna största och mest populära barnprogram. Men de kommer till Skövde först den 16:e oktober på Arena Skövde.

Familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt tar det hela ett steg längre och är enligt pressmeddelandet ett “färgsprakande och brännande aktuell föreställning med ett tydligt miljöbudskap”, baserad på den ikoniska TV-succén med Lasse Åberg och Klasse Möllberg med odödliga och folkkära låtar signerade Janne Schaffer i Electric Banana Band.

Lasse Åberg är en kultpersona i svenskt kulturliv, flerfaldigt prisbelönt som konstnär och skådespelare och har utmärkt sig för sina Musse Pigg pastischer och sin enorma Disneysamling, allt samlat på Åbergs Museum strax norr om Stockholm.

Mest känd som Stig-Helmer

Men för de flesta är han mest känd som karaktären Stig-Helmer i de omåttligt populära Sällskapsresan-filmerna och som Trazan Apansson i barnprogrammet. I rollen som Trazan bildade han tillsammans med gitarristen Janne Schaffer och Klasse Möllberg konstprojektet Electric Banana Band.