Få sålda villor i Skövde

Villa i Skövde
Foto: Roderick Hristov
Mellan juni och augusti såldes 72 villor i Skövde kommun. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna. Även om man tittar på det historiska snittet för den här tiden på året.

Under det senaste året har det i snitt sålts 78 villor, jämfört med 72 affärer under de senaste tre månaderna. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Villapriser i Skövde något under snittet för Västra Götaland

De sålda villorna i Skövde kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 89 affärer vid den här tiden på året. I hela Västra Götaland såldes 2 261 villor för i snitt 3,1 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisuppgång i Skövde kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 1 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Västra Götaland ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Priserna på bostadsrätter i Skövde är på uppgång

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Skövde kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 1 procent.

Även i hela Västra Götaland ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 2 procent.

Bland kommunerna i Västra Götalands län stiger priserna på bostadsrätter i tolv av 19 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Alingsås, Strömstad och Tidaholm där priserna steg med 10 procent. I Falköping däremot sjönk priserna med 13 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i 30 av länets 49 kommuner.

Sammanlagt såldes 121 bostadsrätter i Skövde kommun mellan juni och augusti till ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor. I fjol gjordes 108 affärer vid den här tiden på året.

I hela Västra Götaland såldes 3 690 bostadsrätter för i snitt 2,2 miljoner kronor.

Bara fyra försäljningar av fritidshus i Skövde kommun

Mellan juni och augusti gjordes sammanlagt fyra affärer med fritidshus i Skövde kommun. Det kan jämföras med tre vid motsvarande tid i fjol, så det är inga större differanser.

De sålda fritidshusen i Skövde kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,0 miljoner kronor. I hela Västra Götaland såldes 257 fritidshus för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Dela artikeln: