Få koll på julevenemangen i Skövde centrum

Stad i ljus i Skövde
Foto: Tuana Art
Upplev julen i Skövde centrum, under hela perioden från 22 november och fram till jul. Här får du koll på vad som sker.

Stad i ljus

Jul i Skövde inleds med Stad i Ljus redan helgen före första advent. På fredagskvällen den 22 november bli det ett stämningsfullt program på Hertig Johans Torg och därefter tänds årets julbelysning samtidigt runt torget.

Från den dagen och fram till slutet av januari finns också en tillfällig ljusvandring tillgänglig i appen Skövde Street Museum. Även fotoutställningen The Overview invigs den kvällen.

Julmys i centrum

Första adventshelgen blir det traditionsenligt Julmys i Skövde centrum med körsång, julmarknad, pyssel och ponnyridning och besök av tomten.

Samma helg går en julskyltningstävling av stapeln. Det är totalt ett 15-tal butiker i Skövde centrum som skyltar sina fönster och du som besökare kan rösta på det du gillar bäst. 

Adventshelgerna

Resten av adventshelgerna fylls det på med mer julstämning i Skövde. Det finns julmarknader, konserter och julbord. Andra advent går Vinterkalaset i Ryd av stapeln. Den 19 december är det dags för Tomtenatta med kvällsöppet i butikerna i centrum och extra fina erbjudanden.

Den som vill veta mer om det som sker i Skövde inför julen kan med fördel gå till juliskovde.se – för visst är det mycket som händer i vår vackra stad!