EM-kvalmatch i handboll i Skövde

Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
De svenska damerna siktar på tionde raka EM-slutspelet och nu står det klart att kommande hemmamatch, mot Tjeckien, spelas i Arena Skövde söndagen den 29 mars.

I söndags spelade Sverige sin första match i huvudrundan i VM i Japan och jakten på semifinalbiljetten går vidare kommande dagar. Parallellt med pågående VM står det nu klart var matcherna mot Tjeckien i EM-kvalet i mars kommer att spelas. Bortamötet spelas i Zubri i östra Tjeckien onsdagen den 25 mars och fyra dagar senare, den 29 mars, möts lagen igen i Skövde.

Båda lagen inledde kvalet med dubbla segrar

Såväl Sverige som Tjeckien inledde kvalet med dubbla segrar i september, i Sveriges fall hemma mot Nordmakedonien och borta mot Portugal.

– Vi är mitt uppe i ett VM-slutspel nu och det är en fantastisk känsla att spela mästerskap för Sverige. Självklart vill vi göra det i december nästa år också och vi kommer att göra allt vi kan för att vinna båda matcherna mot Tjeckien och säkra EM-biljetten, även om det är en tuff motståndare som vi ställs mot och som vi har stor respekt för, säger Mikaela Mässing från Handbollslandslaget.

Biljetterna släpps den 16 december

Senast Sverige spelade i Skövde var i EM-kvalet i mars 2018 då Serbien besegrades i en riktig rysarmatch där Jamina Roberts avgjorde i sista sekunden. Biljetterna till matchen mellan Sverige och Tjeckien i Skövde släpps den 16 december på handboll.ebiljett.nu. 

– Vi är nöjda över att Handbollslandslaget väljer att åter lägga en EM-kvalmatch i Skövde. Det är ett gott betyg till Skövde som arrangörsstad, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.