Dömd för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott på S:t Sigfrids gata i Skövde

Poliser vid S:t Sigfrids gata i Skövde
Foto: Roderick Hristov
En man skulle stoppa ett bråk. Det slutade med att han dömdes för att ha olovligen använt kokain och för våldsamt motstånd på S:t Sigfrids gatan i Skövde.

Händelsen skedde den 22 september 2019. har förklarat att han var på krogen den aktuella kvällen. Han var kraftigt berusad och tappade bort sina vänner. Han ställde sig vid några bord med personer han inte träffat tidigare. Han hade lämnat sitt glas utan uppsikt när han gick på toaletten och hävdar att och tror att han kan ha druckit ur något glas där det fanns kokain. Men han tror inte att någon haft anledning att lägga narkotika i hans glas.

Försökte att stoppa ett bråk mellan en kille och en tjej

Det var när mannen blev omhändertagen av ordningsvakter i samband med att han försökt lugna ned ett bråk mellan en kille och en tjej utanför en restaurang på S:t Sigfridsgatan.

Ordningsvakterna tillkallade då polis och och när poliserna skulle föra honom till polisbilen så ska mannen ha satt sig i motvärn genom att kränga med kroppen och spjärna emot med benen för att hindra poliserna när de skulle omhänderta mannen.

Han har erkänt våldsamt motstånd. Han har förnekat åtalspunkten gällande ringa narkotikabrott då han till sitt försvar hävdar att han inte brukat narkotikan medvetet.

Döms till dagsböter

Skaraborgs tingsrätt bedömer mannen uppgifter om hur han fått i sig kokain som spekulativa och att de inte framstår som sannolika. Påföljden bestäms till dagsböter, 50 st à 230 kr.