Detta händer i Skövde i helgen

Skövde stad
Foto: Roderick Hristov
Har du inte riktigt bestämt vad du ska hitta på i helgen? Då ska du kolla in våra förslag på vad du kan göra i Skövde.

LEGO: LINBANEUTMANINGEN

Klarar din farkost att åka från ena änden av linbanan till den andra? Konstruera en linbanefarkost i Lego. Använd all din fantasi och uppfinningsrikedom för att bygga en så stadig, snabb och snygg farkost som möjligt. Och missa absolut inte linbanesläppet. Men se upp så du inte får en legofarkost i huvudet!

Starttid kl. 11:00 och 14:00

Plats: Balthazar Science Center
Öppettider: 27-30 dec 10:00-16:00

LEGO: BILBANEUTMANINGEN

Fordon med flygande fart! Testa vår nya snabba LEGOutmaning! Kan du designa ett fordon som klarar hoppbacken utan att krascha? Utmana dig själv eller varandra från lätt till supersvår nivå.

Drop-in kl. 10.00-16.00

Plats: Balthazar Science Center
Öppettider: 27-30 dec 10:00-16:00

KONSTMUSEET FOKUS – DJUR

Har du längtat efter Bruno Liljefors räv eller Ernst Billgrens rådjur? Kanske har du undrat vad som hänt med Frida Fjellmans chihuahua, Mariel Rosendahls häst eller Emma Perssons rebelliska gris-stol? I utställningen DJUR har vi valt att bland annat plocka fram några älskade konstverk som publiken saknat efter flera stora omhängningar.

Den nya utställningen DJUR funderar kring frågor om djuret människan och de andra djuren på vår planet, med utgångspunkt i den lekfulla och tillåtande attityden i Djurens undergång, en permanent muralmålning i en gångtunnel i centrala Skövde som skapades sommaren 2019.

Plats: Konstmuseet
Tid: Fredag-söndag kl 12-16

UTSTÄLLNINGEN LEGOGUBBAR

Karikatyrer av kreatören Rickard Stensby.

Rickard Stensby från Skövde har en fantastisk talang för att bygga små figurer i LEGO.

Med så få bitar som möjligt skapar han igenkännliga karaktärer från verkligheten, kort sagt – karikatyrer i LEGO. Här möter vi världsledare, artister, sagoväsen och personligheter och karaktärer från film och tv. Allt och alla i ett material som sätter igång fantasin och leklusten hos både barn och vuxna. Släpp loss din fantasi bland fria bitars möjligheter!

Plats: Balthazar Science Center
Öppettider: 27-30 dec 10:00-16:00

VINTERMAKE

Hur skapar man med hjälp av en laserskärare? Upplev Balthazars laserskärare när den tillverkar vinterpynt i 3D. Designa klart ditt alldeles egna vinterpynt! Självklart designar och skapar vi med återbruksmaterial.

Drop-in kl. 14:00-16:00

Plats: Balthazar Science Center
Öppettider: 27-30 dec 10:00-16:00

EN PERIODISK SHOW!

I år är det 150 år sedan det periodiska systemet för grundämnen uppfanns. Häng med och undersök några av universums grundämnen. Med olika experiment testar vi hur ämnena regerar med varandra, vilka egenskaper de har och vad det periodiska systemet egentligen är för någonting. Fira 150- åringen med oss på Balthazar Science Center.

Starttid för den periodiska showen är kl. 13.00.

Plats: Balthazar Science Center
Öppettider: 27-30 dec 10:00-16:00

SKÖVDE IK – TRANÅS AIF

Seriematch i ATG Allettan Södra mellan Skövde IK och Tranås AIF.

Kiosk med kaffe, godis och fika finns.
VIP är öppen för mat och dryck.

Plats: Billingehov
När: 28/12 16.00. Entren öppnar kl. 15.00