Dataspelsstaden Skövde uppmärksammas i Dagens Industri

Goat Simulator
Bild från WIkipedia.
I Dagens Industri digitala utgåva, Di Digital, kan man läsa att Skövde “blivit en spelmetropol med internationell lyskraft”.

Även om vi Skövdebor själva börjar förstå vilken arena staden börjar bli för dataspelsutveckling är det alltid extra trevligt att uppmärksammas både på riksnivå och internationellt.

I artikeln där man hyllar dataspelsstaden Skövde, lyfter man fram att 80% av allt riskkapital går till Stockholmsbolag, men att utanför de tre största städer (Stockholm , Göteborg och Malmö) så finns det intressanta bolag och då specifikt i Skövde.

Enligt artikeln har Skövde kommun räknat med att det i dag jobbar över 700 personer i dataspelsbranschen. Många kommer från Högskolan i Skövde som har lite mer än 500 dataspelsstudenter. 

Di Digital omnämner fem dataspelsföretag i Skövde som man anser sig ha lyckats

Coffee Stain Studios – ligger bakom den globala spelsuccén Goat Simulator där man ska skapa så mycket kaos som möjligt – med en get!.

Stunlock Studios – Gjorde succé med sitt spel Battlerite, och i fjol investerade den kinesiska techjätten Tencent över 40 miljoner kronor i företaget.

Redbeet Interactive – som nu tillverkar ett spel där man ska försöka överleva på en flotte. De hade ett resultat efter finansnetto på 82 miljoner kronor.

Pocapp Studios – Ligger bakom kattspelet Castle Cats som har lockat över 1 miljon användare och handlar om “katter, tårta och allt fikarelaterat”

Ludosity – Har släppt över åtta spel och ficka ta emot årets tillväxtpris förra året i Skövde kommun. Spelbolaget hade en omsättning på hela 6 miljoner kronor.