Christopher Hedberg till Elverum nästa säsong

Foto: Emil Cannervik
IFK Skövdes högersexa Christopher ”Totte” Hedberg kommer nästa säsong att spela med det norska mästarlaget Elverum Håndball.

– Jag är glad och ser det som ett bra steg i karriären. Inte minst känns det lockande att få möjlighet till Europaspel, säger 27-åringen som kom till Skövde inför säsongen 2016-17.

– Vi kan bara önska lycka till och för ”Totte” är det ett naturligt steg att få en möjlighet att spela mot de allra bästa lagen i Europa, säger IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström.

Handbollsligans bäste högersexa förra säsongen

Christopher Hedberg har haft en mycket stark utveckling under åren i IFK Skövde. Förra säsongen var mycket lyckad. Han blev utsedd till Handbollsligans bäste på högersexpositionen, spelade med Ligalandslaget och debuterade i A-landslaget mot Japan i somras. 

Efter ett olyckligt armbrott strax före höstens seriestart är ”Totte” nu tillbaka i spel fullt ut.

Fullt fokus på IFK Skövde säsongen ut

– För mig gäller givetvis full koncentration på IFK Skövde. Det har hackat lite i höst, men vi har en bra trupp som kan slå vilket lag som helst i ligan. Jag ser fram mot en bra avslutning i den blåvita dräkten, säger Christopher.

Moderklubb är Hellton i Karlstad. Han gick handbollsgymnasiet i Alingsås och tillhörde då AHK. Därefter blev det fem säsonger i Aranäs innan flytten till Skövde.