Bostadsbyggen på gång i Skövde

Frostaliden, Skövde

Det byggs bostäder i hela Skövde just nu. Skövde city news tog en sväng och dokumenterade en del av de bostadsbyggen som pågår för fullt i våra nya och gamla stadsdelar.

Ta bilen och kör åt nästan vilken riktning som helst. Med största sannolikhet kommer du passera ett bygge som är på gång. Det är stängsel, stora jordhögar, arbets- och schaktmaskiner samt en uppsjö av byggnadsmaterial staplat i stora högar.

Någonstans däremellan bor det nyinflyttade och områdets barn har stora fält av tomter som ännu inte blivit bebyggda att leka på. I vissa fall har det inte funnits något annat där än sädesmark, men i ibland blir det stora kontraster med de nya färger, former och material som möter det gamla Skövde. Vad man än tycker om detta är det en spännande tid.


Frostaliden

Här bygger Skövdebostäder sex hus med totalt 189 stycken lägenheter . Det är Sveriges största område med höghus som är tillverkade med trästomme. De flesta lägenheterna är tvåor och treor, men även fyror och femmor kommer tillverkas. Inflyttning sker i tre etapper under 2019 och 2020.


Östermalm

Här vid Prisma Hotell och väldigt nära Boulongersjön bygger Lorentzons fastigheter, byggnaden Linnean som innehåller 48 lägenheter.

Även Skövde får fler äldre. För att möta efterfrågan byggs det 80 lägenheter till äldrecentrum Ekedal bredvid den ganska så nybyggda förskolan på Östermalm.


Trädgårdsstaden

Trädgårdsstaden är för tillfället Skövdes mest expansiva område. Här har det byggts skolor, förskolor och flera butiker för handel. Nya kvarter poppar upp som svampar ur jorden.

Grässlätter, jordhögar och uppstaplade byggmaterialshögar är vardag i Trädgårdsstaden.
Här byggs BRF Solrosen i Trädgårdsstaden.
Här är det åtta radhus som byggs i Trädgårdsstaden.
Det byggs även hyreslägenheter i Trädgårsstaden. Här kommer 45 lägenheter att vara inflyttningsklara hösten 2019.

Hasslum

Hasslum som länge varit en slumrande stadsdel i ytterkanten av Skövde. Är nu en del av staden. Man har haft flera nybyggda hus i området och nu pågår ytterligare en etapp för fullt.


Havstena

Även här är det Skövdebostäder som bygger. Bygget pågår på den plats där ICA Nära Havstena-butiken en gång låg. Det blir totalt 44 tre- och fyrrummare.