Billingen Skidexpress är tillbaka i vinter igen

Billingens Skidexpress
Gratisbussen som tar resenärerna till Billingen flera gånger varje helg. Foto: Roderick Hristov
Billingen Skidexpress är tillbaka i vinter igen. Den kommer precis som förra året att binda ihop Skövde resecentrum med Billingen via ett kort stopp via Arena Skövde under vinterhelgerna.

För att göra det enkelt för besökare kommer bussturerna att matchas mot tåg från MTR Express som också erbjuder rabatt till helgresenärer till Skövde.

Billingens spår är i toppklass och snösäkra

Det blir perfekt för den som kommer från exempelvis Göteborg och önskar sig närhet till natur på en modern frilufts- och fritidsanläggning som Billingen erbjuder med de nya konstsnöspåren som kompletterar de befintliga spåren och är därmed ett av södra och västra Sveriges längsta skidspår med möjlighet till snöproduktion på totalt 10 kilometer.

Det nya 10-kilometersspåret kommer ha belysning på hela sin längd och vara upplyst under vinterhalvårets mörka månader. Billingens fritidsområde blir därmed en snösäker destination.

Billingen Skidexpress buss

Billingen Skidexpress blev ett uppskattat inslag förra vintern. Cirka 500 resor gjordes med bussen som gick mellan Skövde resecentrum och Billingen med ett stopp på Arena Skövde.

Nu är det dags igen. Lördagar och söndagar i perioden 4 januari till 1 mars kommer det att gå fyra turer dagligen i varje riktning. Dessutom kommer de att gå dagligen under sportlovet vecka 7. Turerna matchas mot tåg från MTR Express som också erbjuder rabatt till helgresenärer till Skövde.

Billingen Skidexpress var mycket uppskattad

– Billingen Skidexpress var uppskattad av våra resenärer och därför fortsätter vi med satsningen även denna vinter. Dock kommer vi inte att köra fredagar då det inte var så många resande de tiderna förra säsongen. Istället satsar vi på hela sportlovsveckan, där vi fick förfrågningar om turer, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Precis som under förra säsongen är det Hellbergs buss i Skövde som utför trafiken. Bussen kommer även köras extra den 27 december under den kick-off för vintern som arrangeras på Billingen.

Här kan du läsa vår intervju med Skövdes gladaste busschaufför som glatt berättade om alla trevliga besökare som nyttjade bussen uppför Billingeberget.