Åsa Carlberg ny ordförande för Näringslivsforum Skövde

Åsa Carlberg
Foto: Från Åsa Carlbergs LinkedIn

Idag hölls årsmötet för Näringslivsforum Skövde. Cirka 20 närvarande medlemmar närvarade i ett digitalt möte.

Ny ordförande hoppas utveckla området

Åsa Carlberg valdes till ny ordförande. Åsa driver företaget Business & People by Carlberg AB som sysslar med HR-arbete och strategisk utveckling.

-Det känns jättekul och jag har tackat ja till detta för att Skövde och Skaraborg är så viktigt och jag gillar utveckling. När jag har samarbetat med många företagen som finns här så ser jag hur mycket utvecklingspotential som finns här i området, säger Åsa.

En av alla utmaningar är att behålla kompetensen i området

Emil Larsson, Näringslivsforum Skövde
Emil Larsson, Näringslivsforum Skövde.

Emil Larsson som är ledare hos Näringslivsforum Skövde berättade att det finns en utmaning med att behålla kompetensen inom området och att det är något som man behöver jobba vidare med. Men även att man behöver jobba med landsbygdsnäringen utanför 50-skyltarna.

Året 2019 summerades positivt

Jonna Nyberg, ordförande i Näringslivsforum
Jonna Nyberg, ordförande i Näringslivsforum. Arkivbild.

Ordförande Jonna Nyberg summerade året med att berätta att medlemsantalen minskade något men att antalet företagsbesök ökade och det kom även fler besökare vid företagsfrukostar och företagsbesök än tidigare. Verksamheten backade något ekonomiskt, men var något bättre än budget.

Fakta: Det här är Näringslivsforum

Näringslivsforum Skövde bildades år 2002 som en medlemsorganisation för näringsidkare i syfte att driva näringslivets frågor och att vara en lobbyorganisation för medlemmarna gentemot Skövde Kommun.

Näringslivsforum var initiativtagare till kommunens näringslivsarbete en gång i tiden. De har varit med om att lansera Balthazar/Teknikens hus och IDC. Bildandet av Next Skövde kom till stånd efter NLF:s påtryckningar. Näringslivsforum Skövde samarbetar på många olika sätt med Högskolan och Gothia Science Park.