Anna Ljungberg lämnar ordförandeposten i Barn- och utbildningsnämnden i Skövde

Skövde stadshus - Skövde city news
Foto: Roderick Hristov

Anna Ljungberg (M) väljer att avgå från sitt uppdrag som ordförande för Barn- och utbildningsnämnden. 

– Det har under den senare tiden pågått en konflikt som gjort att vi hamnat i ett vacuum. Situationen måste lösas för skolans skull och jag har därför beslutat mig för att lämna min post. Jag har kommit till en punkt där jag inte mår bra av detta, det har tagit väldigt hårt på mig, säger Anna Ljungberg.

Under den senaste veckan har Skövdes kommunledning arbetat med en plan för att hantera den förtroendekris som vuxit fram.

– Anna Ljungberg har haft Moderaternas fulla förtroende för att fortsätta med sitt ordförandeuppdrag. Vi hade en plan för att arbeta med att hantera konflikten, bland annat genom att förtydliga rollfördelningarna mellan nämnden och sektorn. Vi beklagar hennes beslut att lämna sin post, men respekterar det också, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde kommun.

Nämndens vice ordförande Marianne Gustafsson (KD) fungerar som nämndens ordförande tills dess att kommunfullmäktige har utsett en ny. Moderaterna kommer nu att inleda processen för att utse den nye ordföranden. 

Fortsatt arbete framöver

–Precis som jag har förtroende för Anna Ljungberg så har jag också fullt förtroende för Skövde kommuns duktiga tjänstepersoner. Att någon avgår är inte en lösning på en rollkonflikt. Vi har ett fortsatt arbete framför oss med att ständigt utveckla samarbetet mellan folkvalda och tjänstepersoner, säger Katarina Jonsson.

Anna Ljungberg behåller sin plats i Kommunfullmäktige och avser inte att lämna några ytterligare kommentarer.

-Nu behöver jag få lugn och ro, jag hoppas att alla respekterar det, säger Anna Ljungberg.