300 nya studenter har anlänt till Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde
Foto: Högskolan i Skövde
Under veckan påbörjar över 300 nya studenter sina studier på Högskolan i Skövde.

I går började en ny termin på Högskolan i Skövde. Bland annat påbörjade blivande sjuksköterskor och lärare sina studier under veckan.

Över 300 studenter kommer under veckan att påbörja sina studier på Högskolan i Skövde. Studenter som ska läsa sjuksköterskeprogrammet, bioinformatik, tekniskt basår samt de nya lärarstudenterna hade sin introduktion under måndagen. Under tisdagen startar de som ska läsa magisterprogram i folkhälsovetenskap. 

Lärarstudenterna är flest

Flera år i rad har de nya sjuksköterskestudenterna varit flest till antalet vid vårterminens start, men i år är det istället lärarstudenterna som är flest. Det beror på att det till vårterminen har tagits in extra många förskollärare och det var högt söktryck till just den utbildningen. Lärarutbildningarna ges av Högskolan i Borås, fast på campus i Skövde.

– Det är jätteroligt att få hälsa nya studenter välkomna till Högskolan i Skövde och bidra till att ge dem en så bra start på studierna som möjligt. Allt sker ju också i samarbete med våra fantastiska faddrar. De gör en så stor insats. De är guld värda, säger Susanne Söderberg, studentkurator och introduktionssamordnare på Högskolan i Skövde.

Viktigt med samarbete

Som avslut på den rundvandring de nya studenterna deltar i under första dagen anordnar Studentkåren en minimässa med matnyttig information för en ny student. Utan Studentkåren och ett gott samarbete kring mottagandet av nya studenter hade det inte blivit mycket till introduktion, menar Susanne Söderberg.

– Studentkåren bidrar med mycket. Det är viktigt med ett gott samarbete med Studentkåren och faddrarna för att introt ska bli bra för de nya studenterna. Det är verkligen ett teamwork!